სააღდგომო სუფრაზე ტრადიციული კერძი, თითქმის ყველა ოჯახში ჩაქაფულია.
თუ კულინარიაში სიახლეები და მრავალფეროვნება მოგწონს და ამ ტრადიციული კერძის განსხვავებულად მომზადებაზეც არ იტყოდი უარს, ბლოგში ყველასთვის საყვარელი შეფის ია ძაგანიას რეცეპტს გაგიზიარებთ.
როგორ უნდა მოამზადო ტარტარი ჩაქაფულის სოუსით
ნაბიჯი 1: ჩაქაფულის სოუსისთვის გაარჩიე მწვანე ხახვი, ქინძი და ტარხუნა. დააბლენდერე ზეითუნის ზეთთან, ლიმონთან, ძმართან ერთად და დაუმატე ცოტა ნიორი.
ნაბიჯი 2: დაამუშავე ხორცი. შეგიძლია გამოიყენო საქონლის სუკი და დაჭერი თხელ კუბებად.
ნაბიჯი 3: შეაზავე დაჭრილი ხორცი მწვანილების სოუსით. დააყოვნე, დაახლოებით, 10 წუთი რომ კარგად დამარინადდეს და გემოები გაუჯდეს.
ნაბიჯი 4: დაჭერი თონის პური წვრილ ნაჭრებად და მობრაწე ზეითუნის ზეთში.
ნაბიჯი 5: მოათავსე კერძი თეფშზე 2 ნაწილად, ლამაზი სერვირებისთვის, გააფორმე მწყრის კვერცხით და დაჭრილი მწვანე ხახვით და ტარტარი ჩაქაფულის სოუსით მზად იქნება.
რა ინგრედიენტები დაგჭირდება
სცადე მომზადება!