როგორ მოვამზადოთ ქათამი კარის სოუსით სახლის პირობებში

თუ კულინარია და ეგზოტიკური კერძების დაგემოვნება გიტაცებს, დროა ქათმის ინდური კარის სოუსით მომზადება სცადო.

ეს სამხრეთ აზიური კერძი ინდოეთიდან გავრცელდა და მთელი მსოფლიოს მასშტაბით, განსაკუთრებულად პოპულარულია.

არსებობს ქათმის კარის სხვადასხვანაირი მომზადების წესი, თუმცა, უმეტესად, კერძი მზადდება სპეციალური სანელებლების ნარევით, რომელსაც კარის პასტის სახელით ვიცობთ.

ქათმის კარის მომზადება, სახლის პირობებში, საკმაოდ, მარტივია. ამიტომ ბლოგში გაგიზიარებთ მარტივ რეცეპტს.

რა ინგრედიენტები დაგჭირდება

ქათამის ქარის სოუსით

  1. ნაბიჯი: წვრილად დაჭერი ხახვი და მოშუშე სიმინდის ან მზესუმზირას ზეთში, ვიდრე ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს. დაუმატე 50 მლ წყალი და განაგრძე მოშუშვა, წყლის აორთქლებამდე
  2. ნაბიჯი: დაუმატე გახეხილი ჯინჯერი და დაჭყლეტილი ნიორი და განაგრძე მოშუშვა
  3. ნაბიჯი: გადმოდგი ტაფა ცეცხლიდან, დაუმატე მწვანე კარის პასტა, ჩილი, ქინძი და მარილი, კანგაცლილი, დაჭრილი პომიდორი, კარგად მოურიე და დააბრუნე ცეცხლზე და განაგრძე მოშუშვა, 5-10 წუთი.
  4. ნაბიჯი: მოათავსე მიღებულ მასაში დაჭრილი ქათმის ფილე, დაასხი 1.5 ჭიქა მდუღარე წყალი და გააჩერე, 30-40 წუთი, ნელ ცეცხლზე. სითხის სრულად აორთქლების შემდეგ, მოასხი ქოქოსის რძე, მოაფრქვიე ბულგარული წიწაკა და დააყოვნე 10 წუთი ცეცხლზე.
  5. ნაბიჯი: მოხარშე ბრინჯი და ხარშვისას, არომატისთვის გამოიყენე დარიჩინი.

ქათამი ინდური კარის სოუსით მზად იქნება!

ქათმის კარი

კერძისთვის ყველა საჭირო ინგრედიენტის ყიდვა, სწრაფად და მარტივად, ექსტრა ექსპრესში შეგიძლია. რაც მთავარია, სულ რაღაც, 35-50 წუთში სახლში გექნება.

გაითვალისწინე, შეკვეთის მოცულობა და წონა შეუზღუდავია.

ახლა კი, დროა, შენც სცადო მომზადება!

Facebook Comments Box

მსგავსი