როგორ გამოვიყენოთ ელექტრო ღუმელი

ელექტრო ღუმელი სამზარეულოს ერთ-ერთი ყველაზე საჭირო მოწყობილობაა, თუმცა, მისი გამოყენება, შეიძლება, თავიდან რთულად მოგეჩვენოს.

თუ ახლახან შეიძინე ღუმელი ან უბრალოდ გინდა მეტი გაიგო მის შესაძლებლობებზე, ეს ბლოგი ზუსტად შენთვის არის.

პირველი ნაბიჯი – გაეცანი ინსტრუქციას

ელექტრო ღუმელი

ღუმლის ინსტრუქციის წაკითხვა ერთ-ერთი ყველაზე ჭკვიანური ნაბიჯია.

სხვადასხვა ღუმელები განსხვავებულ ფუნქციებს და დამატებით პროგრამებს გთავაზობს, მაგალითად, კონვექცია, გრილი ან გალღობის ფუნქცია.

შეისწავლე ღუმლის პროგრამები

ელექტრო ღუმელი

  • ცხობის რეჟიმი – იდეალურია პურეულის, ნამცხვრებისა და ფენოვანი ცომის მოსამზადებლად. ამისთვის გამოიყენე ქვედა და ზედა გაცხელება.
  • გრილის რეჟიმი – თუ გინდა, რომ ხორცი ან ბოსტნეული დაიბრაწოს ზედაპირიდან, ეს ფუნქცია დაგეხმარება ხრაშუნა შედეგის მიღებაში.
  • კონვექცია –ეს ფუნქცია საშუალებას გაძლევს კერძი თანაბრად მოამზადო. კონვექციის ფუნქცია განსაკუთრებით კარგია, როცა ერთდროულად რამდენიმე კერძს ამზადებ.

შეარჩიე ტემპერატურის რეჟიმი

ელექტრო ღუმელი

ელექტრო ღუმელების ერთ-ერთი უპირატესობა სწორედ ტემპერატურის სტაბილურობაა.

გამოიყენე თერმომეტრი ან უბრალოდ დააკვირდი ინსტრუქციას:

  • ნამცხვრებისთვის იდეალურია 160-180°C
  • პიცისთვის ან პურისთვის – 200-220°C
  • ხორცისთვის – 180-200°C

არ დაგავიწყდეს ღუმლის წინასწარ გაცხელება

ნებისმიერი კერძის მოსამზადებლად, ელექტრო ღუმლის წინასწარ გაცხელება (10-15 წუთით) ძალიან მნიშვნელოვანია. ამ გზით, თავიდან აიცილებ არათანაბარ ცხობას ან ზედმეტად გახანგრძლივებულ მომზადებას.

დაიცავი უსაფრთხოების წესები

ელექტრო ღუმელი

  • ყოველთვის შეამოწმე, რომ ღუმელი გათიშულია გამოყენების შემდეგ.
  • არ მოათავსო პლასტმასის ან მინის ჭურჭელი მაღალი ტემპერატურის რეჟიმზე, თუ ის ღუმელში გამოყენებისთვის არ არის რეკომენდებული.
  • გამოიყენე ხელთათმანები ცხელი კერძების ამოსაღებად.

რა შეიძლება მოამზადო ღუმელში

ელექტრო ღუმელი

ელექტრო ღუმელი შეუცვლელია ხორცეულისა და ცომეულის მოსამზადებლად, მაგრამ მის გამოყენებას ბევრად უფრო ფართო სპექტრი აქვს:

მასში შესანიშნავად მზადდება ლაზანია, ქათამი ბოსტნეულით, მწვანილის ჩიფსები და სხვა მრავალი ჯანსაღი კერძი.

როგორ უნდა გაწმინდო ღუმელი

ელექტრო ღუმელი

ღუმლის სწორად გამოყენება მის რეგულარულ წმენდასაც მოიაზრებს.

ყოველი მომზადების შემდეგ, როცა ღუმელი გაცივდება, გაწმინდე შიგნიდან რბილი ქსოვილით. წმენდისთვის კი გამოიყენე სპეციალური ღუმლის საწმენდი საშუალებები, კვირაში ერთხელ მაინც.

თუ ყველა რეკომენდაციას გაითვალისწინებ, ელექტრო ღუმელში ნამდვილად შეძლებ უგემრიელესი კერძები მარტივად მომზადებას.

Facebook Comments Box

მსგავსი