აღდგომა ახლოვდება და ალბათ უკვე ფიქრობ, როგორი პასკა უნდა გამოაცხო წელს.
თუ გინდა, რომ შენი პასკა იყოს ჰაეროვანი, არომატული და ნამდვილი ტრადიციული გემოც ჰქონდეს, მაშინ 10 კვერცხიანი პასკის რეცეპტი შენთვისაა.
10 კვერცხისგან მომზადებული პასკა განსაკუთრებულად ნაზი და რბილი გამოდის, ამიტომ, შეგიძლია, შენც სცადო ამ რეცეპტით გამოცხობა.
მოიმარაგე საჭირო ინგრედიენტები
დაიწყე უგემრიელესი პასკის მომზადება
- ნაბიჯი 1: ცოცხალ საფუარს დაუმატე 1 ჩაის კოვზი შაქარი და 1 სუფრის კოვზი თბილი რძე. აურიე ერთმანეთში და დატოვე 10-15 წუთით.
- ნაბიჯი 2: ათქვიფე კვერცხები შაქართან ერთად, სანამ მასა გათეთრდება და ფაფუკი გახდება.
- ნაბიჯი 3: გაცრილ ფქვილს დაუმატე ვანილი, მარილი და ლიმონის ცედრა. შემდეგ, ჩაასხი ათქვეფილი კვერცხები, გააქტიურებული საფუარი და თბილი რძე.
- ნაბიჯი 4: ცომს თანდათან დაუმატე დარბილებული კარაქი და კარგად მოზილე, სანამ ელასტიკური და რბილი გახდება.
- ნაბიჯი 5: ქიშმიში გარეცხე, გააშრე და ცომში შეურიე.
- ნაბიჯი 6: ცომი გადაიტანე ზეთიან თასში, გადააფარე პირსახოცი და დადგი თბილ ადგილას 1.5-2 საათით, სანამ მოცულობაში გაორმაგდება.
- ნაბიჯი 7: ამოსული ცომი ოდნავ გადაზილე, გადაანაწილე ფორმებში (უნდა შეავსოს ფორმის 2/3) და ისევ დააფარე, რომ მეორედ ამოფუვდეს (დაახლოებით 30-40 წუთი).
- ნაბიჯი 8: წინასწარ გააცხელე ღუმელი 180°C-ზე. პასკებს ზედაპირზე მოუსვი ათქვეფილი კვერცხი და გამოაცხვე 40-50 წუთის განმავლობაში, სანამ ზედაპირი ოქროსფერი გახდება.
- ნაბიჯი 9: როცა პასკა მზად იქნება და გაგრილდება, შეგიძლია, მოაყარო შაქრის პუდრი ან მოასხა შაქრის მინანქარი.
გასათვალისწინებელი რჩევები
- საფუარი აუცილებლად უნდა იყოს კარგად გააქტიურებული, რათა ცომი კარგად ამოვიდეს.
- თუ გინდა უფრო არომატული გემო, კვერცხებს ათქვეფისას დაუმატე ვანილი და ცოტაოდენი კონიაკი.
- პასკის ზედაპირის დასატენიანებლად, გამოცხობის შემდეგ, გადააფარე სუფთა პირსახოცი.
ამ მარტივი და ტრადიციული რეცეპტით შეძლებ აღდგომისთვის უგემრიელესი პასკის მომზადებას.
Facebook Comments Box