აღდგომა ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი და განსაკუთრებული დღესასწაულია საქართველოში. ეს დღე სავსეა სიყვარულით, სითბოთი და ოჯახური ტრადიციებით.
აღდგომის მთავარი სიმბოლო, რა თქმა უნდა, წითელი კვერცხი და პასკაა.
საქართველოში პასკის მომზადებას დიდი ხნის ტრადიცია აქვს. ოჯახებში მისი ცხობა დიდი ყურადღებით და მოწიწებით ხდება.
ამ ბლოგში გაეცნობი ტრადიციული პასკის მოსამზადებელ რეცეპტს.
როგორ მოვამზადოთ ტრადიციული პასკა
ზოგი პასკას ნაკურთხი წყლითაც აზავებს, ზოგი კი მასში სხვადასხვა არომატულ ინგრედიენტს ამატებს, რათა განსაკუთრებული გემო მიიღოს.
იმისთვის, რომ სახლის პირობებში ტრადიციული და უგემრიელესი პასკა მოამზადო შემდეგი ინგრედიენტები დაგჭირდება:
- ნაბიჯი 1: თბილ რძეში გახსენი საფუარი და 1 ჩაის კოვზი შაქარი. დატოვე 10-15 წუთი, სანამ აფუვდება.
- ნაბიჯი 2: დიდ თასში გაცრილ ფქვილს შეურიე შაქარი, მარილი და ვანილი, დაამატე ამოფუებული საფუარი, ათქვეფილი კვერცხები და გადნობილი კარაქი.
- ნაბიჯი 3: კარგად მოზილე, სანამ რბილი და ელასტიური გახდება. ბოლოს დაამატე ქიშმიში, თხილი და ცედრა.
- ნაბიჯი 4: ცომი დააფარე და თბილ ადგილას დატოვე, დაახლოებით, 2 საათის განმავლობაში, სანამ მოცულობაში გაორმაგდება.
- ნაბიჯი 5: ცომი გადაანაწილე ფორმებში, გააჩერე კიდევ 30 წუთი, შემდეგ, გამოაცხვე 170°C-ზე 40-45 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
- ნაბიჯი 6: პასკის გაგრილების შემდეგ, შეგიძლია, მოაყარო შაქრის პუდრი ან მოასხა შაქრის მინანქარი.
სცადე ეს რეცეპტი და დატკბი პასკის ნამდვილი, ტრადიციულ გემოთი.